Монографија
Ђорђе Вајферт 1850~1937

Објављивањем монографије „Ђорђе Вајферт 1850-1937.“, чланови Фондације испунили су завет који су преузели када су основали удружење: да сачувају од заборава сећање на великана који је увек био спреман да помогне отаџбини и свом народу.

 

Монографија представља резултат вишегодишњег преданог рада стваралаца различитих профила на прикупљању детаља из живота великог српског индустријалца, визионара и хуманисте. У књизи су сабране све познате чињенице из Вајфертовог живота и рада, али и до сада потпуно непознати подаци и ексклузивне фотографије. По први пут у потпуности је осветљен Вајфертов допринос развоју слободнозидарског братства у Србији и касније Југославији, као и његова улога у оснивању јавних и хуманитарних институција.

 

Капитална монографија „Ђорђе Вајферт 1850-1937.“, штампана је у великом формату, у пуном колору и садржи преко 250 фотографија и илустрација. Прво издање објављено је марта 2015. године у тиражу од 300 примерака у издању Фондације Ђорђе Вајферт, да би се само два месеца касније појавило и друго издање штампано у 500 примерака које су објавили Службени гласник из Београда и Фондација Ђорђе Вајферт

Формат

21x 28.5 цм

 

Број страна

240

 

Година издања

2015.